Sursă: Facebook, Iulian Constantin Soceanu

Primăria orașului Techirghiol a încheiat Programul Operațional Regional (POR), cu finanțare europeană

La data de 31 decembrie 2023, administrația locală din orașul Techirghiol a încheiat Programul Operational Regional (POR), program cu finanțare europeană. În această perioadă, orașul Techirghiol a obținut finanțare pentru 6 proiecte, în valoare de peste 11 milioane de euro. Tot în această perioadă, prin Programul Operațional de Infrastructură Mare (POIM), orașul Techirghiol în colaborare cu RAJA a atras printr-un alt proiect, peste 7 milioane de euro pentru modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare din oraș.
Astfel, au fost implementate în total un număr de 7 proiecte în valoare de peste 18 milioane de euro.
Raportând la numărul locuitorilor orașului, rezultă aproximativ 2.200 euro per locuitor.
Iată proiectele cu finanțare europeană finalizate la sfârșitul anului 2023:
1. „Dezvoltarea infrastructurii pentru turismul balnear și a activităţilor recreative în Staţiunea Techirghiol” – valoare totală 15.520.651,63 lei.
2. „Creşterea atractivităţii turistice a staţiunii balneare Techirghiol prin dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare Zona A202” – valoare totală 16.387.900,36 lei.
3. „Modernizare şi extindere Teatrul de vară şi reabilitare trotuare din zona adiacentă în oraş Techirghiol” – valoare totală 7.778.279,47 lei.
4. „Valorificarea potenţialului balnear şi turistic al Lacului Techirghiol prin dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare (strada Lacului)” – valoare totală 10.728.627,76 lei.
5. „Îmbunătăţirea mediului urban prin transformarea unui teren neutilizat într-o grădină publică, oraş Techirghiol” – valoare totală 1.054.622,00 lei.
6. „Cresterea eficienței energetice a clădirii publice – Liceul Teoretic “Emil Racoviţă”” – valoare totală 2.911.732,62 lei.
7. „Proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a S.C. RAJA S.A. Constanța în perioada 2014 – 2020” – finanţat prin POIM 2014- 2020 – valoare totală 39.000.000 lei.
Toate aceste proiecte s-au încadrat în timpul și termenii impuși de Uniunea Europeană fiind finalizate la sfârșitul anului 2023. Faptul că am reușit închiderea tuturor acestor proiecte este un plus enorm pentru orașul Techirghiol care se numără astfel printre puținele orașe din țară care au reușit acest lucru.
Finalizarea la termen a tuturor acestor proiecte oferă orașului Techirghiol un avantaj major pentru exercițiul financiar viitor pentru care am pregătit o serie de proiecte.
Această reușită se datorează echipei din Primăria Techirghiol care a urmărit cu rigurozitate fiecare etapă a acestor proiecte, consilierilor locali ai orașului nostru care au susținut prin votul lor toate aceste proiecte și nu în ultimul rând proiectanților și constructorilor care au respectat în tocmai termenele și condițiile impuse,” a anunțat Iulian Constantin Soceanu, primarul orașului Techirghiol.

Sursă: Facebook, Iulian Constantin Soceanu

Mai multe stiri