Sursă: Facebook, Primăria Constanța

Primarul Vergil Chițac propune consilierilor locali, aprobarea suplimentării cofinanțării de la bugetul local a proiectului „Construire stadion Gheorghe Hagi”

Proiectul noului stadion, susținut în continuare, în totalitate, de municipalitate!
Primarul Constanței, Vergil Chițac, va propune consilierilor locali, în cadrul unei ședințe de îndată, care va avea loc săptămâna aceasta, aprobarea suplimentării cu încă 4.397.794,99 lei fără TVA a cofinanțării de la bugetul local a proiectului „Construire stadion Gheorghe Hagi”.
Suplimentarea a fost generată de taxele Casei Sociale a Constructorilor, Inspectoratului de Stat în Construcții, Ordinului Arhitecților din România, precum și cota Companiei Naționale de Investiții.
Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța: „Voi continua să mă implic în asigurarea finanțării stadionului, așa cum am făcut și pentru Cazinou. Nu voi lăsa lucrurile la voia întâmplării și sper ca în luna iulie, anul acesta, să înceapă lucrările la noul stadion.”
Reamintim faptul că proiectul este realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții și are valoarea de 379.000.000 lei fără TVA, fiind și cofinanțat de la bugetul local. Dacă va fi aprobată suplimentarea cofinanțării, contribuția municipiului Constanța va ajunge la 52.461.127, 96 lei fără TVA.
La finalizarea lucrărilor, Constanța va avea o arenă ultramodernă, cu o capacitate de 18.190 de locuri, care va putea găzdui evenimente sportive și culturale majore.
Principalele zone funcţionale și cerințe vor fi stabilite în conformitate cu reglementările UEFA pentru asigurarea cerințelor de clasificare UEFA 4 (nivel maxim), au anunțat reprezentanții Primăriei Constanța.

Sursă: Facebook, Primăria Constanța

Mai multe stiri