Sursă: Facebok, Primăria Constanța

Astăzi au avut loc primele plantări pe anul 2024

,,Pentru că au fost condiții meteorologice prielnice, echipele municipalitătii au plantat 990 trandafiri și 468 arbuști ornamentali, care vor înfrumuseța taluzul de pe Termele Romane și împrejurimile statuii proiectantului Anghel Saligny.
Acest proiect de înverzire și amenajare va continua si în perioada următoare, când se vor planta o varietate arbori de ornamentali, iar zona va fi completată cu gazon.
Această inițiativă are scopul de a îmbunătăți aspectul estetic al municipiului Constanța și de a contribui la creșterea calității vieții în comunitate.
Totodată, se efectuează lucrări de toaletare arbori și se îngrjiresesc corespunzător florile plantate anterior în oraș.
Ne dorim să avem un spațiu verde și îngrijit, însă pentru a se ajunge acolo este nevoie de multă muncă și de eforturi comune atât din partea Primăriei municipiului Constanța cât și a cetățenilor.
Protejarea mediului și menținerea curățeniei nu ar trebui să fie doar o responsabilitate a autorității publice locale, ci și a fiecărui constănțean. Fiecare mic gest al nostru contează, de la reciclarea deșeurilor, depozitarea acestora în locuri special amenajate până la plantarea de flori sau arbuști ori întreținerea spațiilor verzi din zona de rezidență, precum și respectarea normelor de conviețuire socială.
Vă rugăm să protejați plantele și spațiul verde, iar în situația în care constatați acte de vandalism sau de sustragere a materialului dendrologic să nu asistați impasibili la aceste fapte antisociale și să sesizați acest lucru la numerele de telefon:0241.55.00.55-Dispecerat Primăria Constanța și 0241.484205 și 0341.922-Direcția Generală Poliția Locală Constanța.
Mulțumim tuturor celor implicați și anticipăm cu bucurie transformările viitoare ale peisajului nostru urban,” au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Mai multe stiri