Sursă: Facebok, Primăria Cernavoda

Administrația Publica Locală din Cernavoda organizează un spectacolul cultural-artistic dedicat „Unirii Principatelor Române”

,,În fiecare an, pe data de 24 ianuarie, românii de pretutindeni celebrează Mica Unire. Cu acest prilej, Administrația Publica Locală vă invită miercuri, 24 ianuarie 2024, începând cu orele 16:00, în sala de spectacole “I.D.Chirescu” la spectacolul cultural-artistic dedicat „Unirii Principatelor Române”.
Momentul istoric va fi marcat prin evoluția la scena a membrilor ansamblurilor Mugurelul și Audeo, a membrilor secțiunii de balet și dans contemporan „Passe” precum și a membrilor secțiunii de canto.
Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.
Unirea Principatelor Române a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea prin unirea statelor Moldova și Țara Românească sub numele Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești. Procesul unirii, bazat pe puternica apropiere culturală și economică între cele două țări, a cunoscut o etapă decisivă, prin alegerea colonelului Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al ambelor principate, la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească,” au transmis reprezentanții Primăriei Cernavoda.

Sursă: Facebok, Primăria Cernavoda

Mai multe stiri