Sursă: Facebook, Primăria Constanța

Proiectul ÎMBUNĂTĂȚIREA MEDIULUI URBAN ÎN ZONA COICIU – CASA DE CULTURĂ avansează!

,,Primele etape ale proiectului au fost finalizate. Vorbim despre aprobarea studiului de fezabilitate și realizarea proiectului pentru obținerea autorizației de construire, a proiectului tehnic, a detaliilor de execuție și a caietelor de sarcini.
Proiectul se află acum la etapa achiziției execuției lucrărilor, urmată de achiziția serviciilor dirigenție de șantier și execuția propriu-zisă a lucrărilor.
Valoarea totală a investiției este 12.350.212 lei cu TVA, conform HCL nr. 283/29.06.2023.
Obiectivul acestui proiect îl reprezintă reconversia și refuncționalizarea unei suprafețe de 22.049 mp și transformarea acesteia în zonă de agrement.
Zona care va fi supusă modernizării este delimitată la nord de Colegiul Național de Arte „Regina Maria” și Universitatea „Andrei Șaguna” , la est de bulevardul Alexandru Lăpușneanu, la sud de Casa de Cultură, respectiv strada I.L. Caragiale, la vest de aleea Daliei, respectiv ansamblul rezidențial și locuințe colective.
Intervențiile care vor avea loc în această zonă presupun:
• Implementarea unui proiect de peisagistică (prin plantarea cu plante perene, gazonarea suprafețelor, inclusiv plantarea de arbori și arbuști)
• Desființarea platformelor betonate existente,
• Realizarea unui sistem de alei pietonale, cu interconectarea zonelor de acces în parc,
• Crearea de facilități pentru recreere,
• Montarea de mobilier urban adecvat: bănci, mese pentru picnic, coșuri de gunoi etc
• Realizarea unui sistem de iluminat cu telegestiune și de irigații comandate de la distanță,
• Realizarea unui sistem de supraveghere video și rețea publică Wi-Fi.
De asemenea, se vor crea locuri de relaxare pentru toate grupele de vârstă: loc de joacă, echipament sportiv (calistenic), iar spațiile verzi vor fi amenajate cu specii aclimatizate, care să necesite o mentenanță facilă, să fie rezistente la condițiile orașului.
Proiectul va răspunde, de asemenea, nevoilor persoanelor cu dizabilități prin eliminarea rampelor și scărilor. Toate aleile vor fi realizate cu pante facile pentru accesibilizarea spațiilor persoanelor cu dizabilități,” au informat reprezentanții Primăriei Constanța.

Sursă: Facebook, Primăria Constanța

Mai multe stiri