Sursă: Facebook, Primăria Constanța

Primăria Constanța derulează proiectul de reamenajare și modernizare a Parcului de la Gară

Primăria Constanța derulează un proiect de reamenajare și modernizare a Parcului de la Gară, prin care se urmărește creșterea spațiilor verzi și îmbunătățirea accesibilității la elementele de cadru natural. ,,Proiectul se derulează în baza avizelor si autorizațiilor obținute din partea instituțiilor abilitate, inclusiv cele de mediu, iar lucrările sunt efectuate conform contractului încheiat cu antreprenorul și cu normele legale în vigoare.
La finalizarea proiectului de modernizare a parcului de la Gară, vor fi plantați 130 de arbori, iar spațiul verde va fi dotat cu instalație de irigare.
Valoarea totală a investiției este de 17.474.195,86 lei cu TVA.
Prin reorganizarea spațial-compozițională a Parcului Gării se dorește o zonificare coerentă atât din punctul de vedere al activităților și al traseelor, cât și al vegetației.
Se realizează lucrări complexe care presupun:
• reorganizarea acceselor: principale, secundare, ocazionale
• Reorganizarea traseelor pietonale, în urma căreia suprafața de spațiu verde va crește cu 2000 mp.
• Realizarea a 2 amfiteatre verzi
• Mobilier urban modern: bănci, coșuri de gunoi, pergole, mese de șah, cișmele, echipamente fitness, toalete simple, toalete dedicate persoanelor cu dizabilități etc
• Împrejmuiri: în afară de împrejmuirea parcului chinologic, necesară pentru siguranța utilizatorilor, se va realiza și împrejmuirea întregului parc și montarea de porți la accese. Porțile vor fi articulate și culisante, cu roți pentru plierea acestora și o șină terestră care să permită glisarea acestora în lateral, de-a lungul gardului. Gardul se va confecționa din fier forjat, cu valoare arhitecturală și estetică. Elementele metalice vor ajuta la creșterea imaginii urbanistic-arhitecturale a zonei, astfel împrejmuirea propusă pentru întreaga incintă va avea și rol decorativ și va deveni în sine un obiect arhitectural cu impact benefic asupra imaginii orașului. Totodată,prin acest gard, parcul va fi securizat faţă de eventualele acte de vandalism, ţinând cont că amenajarea se află într-o zonă cu circulație intensă.
• Plantări: Pornind de la bogata și valoroasa vegetație existentă, se dorește completarea acesteia și formarea de zone cu caracter dinamic.Toți copacii care au fost tăiați în timpul lucrărilor au fost exemplare cu stare fito sanitară precară, ce puteau deveni un pericol. Toate exemplarele tăiate vor fi înlocuite. În timpul executării lucrărilor nu au fost afectați copaci sănătoși.
• sisteme de iluminat moderne cu aparate eficiente de iluminat tip LED,” au anunțat reprezentanții Primăriei municipiului Constanța.

Sursă: Facebook, Primăria Constanța

Mai multe stiri