Sursă: Facebook, Iulian Constantin Soceanu

Mai mult de jumătate din bugetul local al Primăriei Techirghiol este alocat investițiilor

,,În bugetul pentru acest an, mai mult de jumătate este alocat în continuare pentru investiții.
De asemenea, venim cu o serie de facilități pentru locuitorii orașului, după cum urmează:
Începând cu anul 2024, taxa de habitat devine Taxă de salubrizare.
Față de anul trecut, având în vedere costurile specifice acțiunilor pentru salubrizarea localității, tariful se stabilește la 13.58 lei pe lună/persoană, respectiv aproximativ 163 lei/an de persoană.
Beneficiază de facilități fiscale la plata taxei de salubrizare următoarele categorii de persoane:
1. Se acordă o reducere cu 50% la plata TAXEI DE SALUBRIZARE pensionarilor din orașul Techirghiol, sau persoanele aflate la vârsta pensionării, a căror pensie nu depășește 2.501 de lei. Scutirea se va face în baza unei cereri și a unui cupon de pensie sau a unei adeverințe de venit.
2. Se acordă o reducere cu 50% la plata TAXEI DE SALUBRIZARE copiilor din orașul Techirghiol, cu vârsta între 0 și 14 ani. Scutirea se va face în baza unei cereri și a unei copii a certificatului de naștere al minorului/minorilor.
3. NU plătesc taxa de salubrizare persoanele care au domiciliul în orașul Techirghiol, dar care fac dovada faptului că nu locuiesc în Techirghiol.
4. NU plătesc taxa de salubrizare veteranii de război și văduvele veteranilor de război.
5. NU plătesc taxa de salubrizare persoanele încadrate în grad de handicap grav sau accentuat.
6. NU plătesc taxa de salubrizare copiii familiilor cu mai mulți copii care locuiesc la aceeași adresă începând cu al treilea copil în vârstă de până la 14 ani.
Doresc pe această cale să vă mulțumesc pentru implicarea privind achitarea taxelor și impozitelor locale în anul 2023, procentul de încasare fiind de 82%!”, a anunțat Iulian Constantin Soceanu, primarul orașului Techirghiol.

Sursă: Facebook, Iulian Constantin Soceanu

Mai multe stiri