Sursă: Facebook, Iulian Tudorache

Satele Crucea, Stupina și Gălbiori din județul Constanța beneficiază de iluminat public modern

,,De curând s-a încheiat proiectul de eficientizare a iluminatului public în satele Crucea, Stupina și Gălbiori. S-au completat și zonele din IAS Stupina și Zootehnie, și străzile Bufetului, Poliției și Baltagestiului din Crucea.
Deja înregistrăm economii substanțiale la consumul de curent electric, economii ce pot fi folosite la dezvoltarea comunei.
În perioada imediat următoare vom demara proiectul și pentru satele Baltagesti, Crișan și Siriu. Termenul de execuție va fi de 2 luni,” a anunțat Iulian Tudorache, primarul comunei Crucea.

Reamintim că la finalul anului trecut a fost finalizată instalarea celor 554 de lămpi de iluminat și a sistemului inteligent de gestiune din cadrul proiectului de eficientizare a sistemului de iluminat public aferent satelor Crucea, Stupina și Galbiori.
Întreaga tehnologie folosită este Philips ce va permite să se cuantifice în timp real: numărul de lămpi funcționale,
– numărul de lămpi nefuncționale precum și cauza nefuncționării (lipsă tensiune etc.),
– consumul instantaneu,
– consumul pe o perioadă anume de timp – aici poți confrunta cu factura Enel,
– poți asigura puteri de iluminare diferite funcție de intervalul orar,
– și multe alte zeci de rapoarte pe care le generează, dar momentan ne acomodăm cu sistemul.
,,În următoarele 30 de zile sistemul are nevoie de 30 de porniri-opriri, să înregistreze toate lămpile și să le integreze în aplicație spre a putea asigura funcționalitatea acestuia în totalitate.
În scurt timp va demara și cel de-al doilea contract de finanțare pe iluminat respectiv: eficientă energetică a sistemului de iluminat aferent satelor Baltagesti, Crisan, Siriu, tot cu tehnologie Philips. Ambele sisteme de iluminat însumează valoarea de 2 milioane lei, fonduri nerambursabile acordate prin Agenția Fondului de Mediu,” a mai anunțat Iulian Tudorache, primarul comunei Crucea.

Sursă: Facebook, Iulian Tudorache

Mai multe stiri