Sursă: Facebook, Vergil Chițac

Primarul Vergil Chițac dă asigurări că în aproximativ trei luni, problema capacelor de canal de pe marile bulevarde, va fi rezolvată

Primarul Vergil Chițac a făcut precizări în cadrul Sesiunii de Întrebări și Răspunsuri – on line, cu privire la situația capacelor de canal din municipiul Constanța:
,,Mi s-a atras atenția în câteva întrebări din cadrul Sesiunii de Întrebări și Răspunsuri că numărul capacelor de canal din oraș creează disconfort în trafic, pentru că nu sunt aliniate la nivel cu restul carosabilului. Avem două situații. În primul rând vorbim despre capacele de canalizare de pe străzile și bulevardele unde nu sunt lucrări de reabilitare, de care se ocupă societatea Confort Urban, de exemplu bulevardul Tomis și bulevardele aflate în reabilitare pe bani europeni. În al doilea rând, procesul tehnologic impune asfaltarea în totalitate a carosabilului, după care se decupează zonele în care se află gurile de canal și se ridică la nivel. De aceea, în această fază încă se mai lucrează pe bulevardele reabilitate.
Totuși, vreau să vă fac cunoscut faptul că avem 36 000 de capace de canalizare în tot orașul și procesul de ridicare a acestora la cota străzii ne-ar costa undeva la 10 milioane de euro, ceea ce înseamnă că va fi de lungă durată. Ce pot să vă asigur este că, în aproximativ trei luni, problema canalelor pe marile bulevarde va fi rezolvată,” a subliniat Vergil Chițac, edilul municipiului Constanța.

Sursă: Facebook, Vergil Chițac

Mai multe stiri