Sursă: Facebook, Vergil Chițac

În agenda de lucru a primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac, se regăsesc și inițiativele privind mediul înconjurător

,,Inițiativele privind mediul înconjurător sunt în agenda mea de multă vreme, și asta pentru că îmi doresc ca toți cetățenii să abordeze un stil de viață eco-responsabil și sustenabil.
Cu toate că am început să asigurăm infrastructura de colectare selectivă încă de anul trecut și am amplasat 14 eco-insule în oraș, cetățenii încă nu conștientizează importanța separării deșeurilor în diferite categorii.
Deșeurile sunt una dintre cele mai mari surse de poluare, iar cantitatea acestora crește semnificativ. Mi-aș dori să începem să luăm în serios această problemă și să profităm de eco-insulele pe care le-am pus la dispoziție și care ar trebuie să ne faciliteze procesul de selectare. Este una dintre cele mai simple metode pentru a proteja mediul și nu mai avem nicio scuză să nu o abordăm.
Prin colectarea selectivă, nu numai că reducem costurile, ci reușim și să conservăm resursele naturale și să reducem numărul de agenți poluanți în aer apă și sol.
Sper ca, odată cu amplasarea a încă 275 de eco-insule, cetățenii să înceapă să vadă colectarea selectivă ca pe o responsabilitate zilnică. De asemenea, vă reamintim că, până la momentul când acestea vor fi amplasate, ghenele existente au intrat într-un proces de reabilitare,“ a transmis edilul Vergil Chițac.

Sursă: Facebook, Vergil Chițac

Mai multe stiri