Sursă: Facebook, Silviu Iulian Coșa

Prefectul județului Constanța, Silviu Iulian Coșa, a avut o ședință de lucru cu managerii centrelor rezidențiale pentru cazarea persoanelor vârstnice

Prefectul Silviu Iulian Coșa a găzduit astăzi, în sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, o ședință de lucru cu managerii centrelor rezidențiale pentru cazarea persoanelor vârstnice. Întâlnirea a avut drept scop instruirea metodologică în vederea aplicării prevederilor Ordinului comun al Ministrului Afacerilor Interne, nr. 179/10.11.2023, Ministrului Muncii și Solidarității, nr. 2089/06.10.2023 și al Ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, nr. 20892/24.10.2023, emis pentru aprobarea dispozițiilor generale de apărare împotriva incendiilor la spații și clădiri în care se organizează și funcționează servicii sociale.
La ședința de lucru au fost prezenți: comandantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Dobrogea’’, colonel Cristian Amarandei, șeful Inspecției de Prevenire, colonel Mihai Georgescu, precum și directoarea Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Constanța, Laura Constandin și aproximativ 40 de reprezentanți/administratori ai centrelor rezidențiale. Acestora din urmă li s-au explicat modificările apărute în cadrul legislativ incident. Sesiunea de întrebări și răspunsuri a fost un bun prilej pentru ca reprezentanții instituțiilor să clarifice aspectele incerte și au adus precizări suplimentare referitoare la normele legale actuale, în vigoare.
„Nu poți face o activitate de control eficientă decât în condițiile în care, anterior, organizezi astfel de sesiuni de informare și îndrumare metodologică. Salut inițiativa colegilor de la ISU și mulțumesc AJPIS pentru participarea la această întâlnire. Le doresc managerilor de centre rezidențiale o activitate fără probleme, astfel încât aspectele constatate, din fericire nu în județul Constanța, anul trecut, să nu se mai repete niciodată,“ a declarat prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa.

Sursă: Facebook, Silviu Iulian Coșa

Mai multe stiri