Sursă: Facebook, Primăria Constanța

Lucrările de înlocuire a conductelor rețelei de transport a agentului termic continuă în Constanța, în ritm alert

,,Se lucrează atât la etapa II a proiectului de înlocuire a conductelor, cât și la etapa III care sunt realizate până acum în procent de 45% respectiv 75%.
Pentru a asigura agentul termic în mod continuu către locuitorii din zonă și în perioada de înlocuire a conductelor, firmele contractate pentru realizarea lucrărilor montează în imediata vecinătate a canalului termic conducte care asigură provizoratul.
Pentru a se evita costurile suplimentare, conductele folosite sunt vechi, dar care încă mai pot fi folosite pentru aceste tipuri de lucrări provizorii.
Societățile care execută lucrările face tot posibilul ca disconfortul creat populației să fie cât mai mic, atât din punctul de vedere al decopertării canelelor termice, cât și al furnizării agentului termic către populație.
Amintim că în Etapa a II-a sunt înlocuiți 2,716 km traseu de rețea termică primară, 25,432 km de conducte din magistrala II, conducte vechi/uzate cu izolația termică deteriorată. Noul sistem va fi unul modern cu conducte din oțel, preizolate cu izolație termică din spumă rigidă de poliuretan, protejată la exterior cu manta din polietilenă de mare densitate.
Etapa a III-a vizează reabilitarea a 4,03 km traseu de conducte primare aferente a trei tronsoane de rețea termică primară și 3,025 km traseu de conducte secundare aferente unui număr de 11 puncte termice, precum și reabilitarea de vane, cămine, înlocuirea ansamblelor de contorizare a agentului termic primar și secundar, precum și montarea unei bucle de echilibrare hidraulică,” au anunțat reprezentanții Primăriei Constanța.

Sursă: Facebook, Primăria Constanța

Mai multe stiri