Sursă: Silviu Iulian Coșa; Iulian Constantin Soceanu

Prefectul Silviu Coșa și primarul Iulian Soceanu au participat la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Techirghiol, la întâlnirea privind Siguranța în Școală

,Astazi am participat la o întâlnire organizata de Instituția Prefectului privind Siguranta in Scoala alaturi de reprezentantii Comisiei Judetene pentru Siguranta Scolara. Intalnirea s-a desfasurat la Liceul Teoretic „Emil Racovita”, unde s-a discutat despre actiunile necesare pentru combatrea bullying-ului.
La nivelul orasului Techirghiol, in institutiile de invatamant, s-au facut numeroase investitii de-a lungul anilor, investitii care astazi isi arata roadele. Sistemele de supraveghere, atat in interiorul unitatilor de invatamant cat si in exterior, postul fix al Politiei Locale, contractul cu firma privata de paza, au limitat la maxim aparitia situatiilor conflictuale. Mai mult decat atat, odata cu montarea sistemelor de supraveghere exterioare au disparut din jurul unitatilor de invatamant persoanele care in trecut creau probleme.
In plus, la nivelul unitatilor de invatamant din Techirghiol, exista un contract in vigoare privind asitenta medicala pentru elevi.
In sedinta de astazi s-a discutat aplicat despre cum trebuie sa ne implicam si mai mult pentru cresterea sigurantei elevilor, dar si despre colaborarea dintre cadrele didactice si parinti.
Asa cum spuneau chiar reprezentantii Comisiei Judetene pentru Siguranta Scolara, Liceul Teoretic „Emil Racoviță” poate fi un exemplu de buna practica pentru prevenirea acestor evenimente.
Multumesc pe aceasta cale conducerii Liceului, dar si cadrelor didactice din Techirghiol, pentru implicare in tot ceea ce inseamna procesul de educatie, ii multumesc domnului prefect Silviu Cosa pentru implicare, le multumesc reprezentantilor autoritatilor care au raspuns de fiecare data nevoilor noastre,” a transmis Iulian Constantin Soceanu, primarul orașului Techirghiol.
,,Cred că a fost prima întâlnire legată de Siguranța Școlară în care am vorbit mai mult despre copii, despre părinți și despre profesori, decât despre cifre.
Mă bucur că am reușit să ieșim din bula profesională și să înțelegem că este nevoie de adulti care acționează ca o echipă, cu înțelegere față de tineri. Doar în acest mod va fi deschidere și dorință de comunicare din partea copiilor, astfel încât problemele lor să fie înțelese și rezolvate,” a subliniat prefectul Silviu Iulian Coșa.

Sursă: Silviu Iulian Coșa; Iulian Constantin Soceanu

 

Mai multe stiri