Sursă: Primăria Horia

Administrația locală din comuna Horia a depus la Ministerul Mediului o cerere de finanțare pentru realizarea proiectului „Sistem comunal integrat pentru colectarea și valorificarea gunoiului de grajd”

Anul trecut în luna octombrie consilierii locali au aprobat în ședință de Consiliu Local: studiul de fezabilitate, devizul general și devizele pe obiect dar și indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Sistem comunal integrat pentru colectarea și valorificarea gunoiului de grajd – comuna Horia, județul Constanța”.
Cererea de finanțare a fost depusă în cadrul apelului de proiecte al Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C3 – Managementul Deșeurilor, Investiția I2. Dezvoltarea infrastructurii pentru managementul gunoiului de grajd și al altor deșeuri agricole compostabile, Subinvestiția I2.A-B – Sisteme integrate de colectare și valorificare a gunoiului de grajd.
Investiția presupune construirea unei platforme cu o capacitate de stocare de 4000 metri cubi pentru depozitarea și managementul gunoiului de grajd dar și amplasarea a 15 platforme individuale din care: 2 platforme individuale de tip I și 13 platforme individuale de tip II. Platformele individuale vor fi amplasate pe proprietatea fermierilor, sunt construcții simple, de forma pătrată (tip 1) sau dreptungiulară (tip 2), de tip modular/ detașabile. În aceste platforme individuale se va depozita gunoi de grajd, cu caracter temporar/tranzitoriu, până la momentul transferului acestuia către platforma comunala.
Valoarea totală a investiției este de 5.606.055,25 lei cu TVA inclus din care 889.520,72 lei cu TVA reprezintă cofinanțare de la bugetul local.

Sursă: Primăria Horia

Mai multe stiri