Sursă: Primăria Orașului Hârșova

A fost semnat ordinul de începere a lucrărilor din cadrul Proiectului „Sistem de monitorizare a traficului rutier din orașul Hârșova”

Primarul Viorel Ionescu a semnat ordinul de începere a lucrărilor din cadrul Proiectului „Sistem de monitorizare a traficului rutier din orașul Hârșova, județul Constanța”, aferent Componentei C10 – Fondul Local, Operațiunea I1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC, din cadrul PNRR.
Vor fi montate 157 de camere de monitorizare pentru siguranța în trafic, dintre care 10 vor fi dotate cu sistem de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare (LPR – Licence Plate Recognition). Acestea vor fi amplasate pe principalele artere rutiere din oraș și vor permite monitorizarea traficului și a localității în timp real, pentru a ajuta la prevenirea și limitarea evenimentelor periculoase și infracționale, atât în trafic, cât și în viața de zi cu zi a cetățenilor. Finalizarea lucrărilor este programată pentru luna aprilie. De asemenea, lucrările vor include și dezafectarea cablurilor aeriene abandonate sau neetichetate conform prevederilor legale.

Sursă: Primăria Orașului Hârșova

Mai multe stiri