Sursă: Facebook, Primăria Constanța

Depozitarea ilegală de deșeuri pe domeniul public, sancționată de polițistii locali

,,Săptămâna trecută, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au desfășurat o serie de activități specifice pentru verificarea respectării legislației privind protecția mediului și gestionarea deșeurilor.
Ca rezultat al acestor verificări, au fost aplicate 231 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 144.550 de lei.
Printre abaterile constatate se numără necolectarea selectivă a deșeurilor, lăsarea pungilor de gunoi menajer lăsate lângă cosuletele stradale, nesalubrizarea carosabilului în perimetrul șantierelor prin murdărirea drumului public cu diverse materiale/substanțe, depozitarea/abandonarea deșeurilor de orice tip pe domeniul public în alte tipuri de recipiente decât europubele (saci, cutii, bidoane), neigienizarea terenurilor afectate de vegetație crescută în exces ori depozitări de deșeuri de orice fel, pungi de gunoi menajer lăsate lângă cosuletele stradale. etc.
De asemenea, oamenii legii au dispus și măsuri complementare pentru remedierea neconformităților constatate.
Pentru a preveni încălcările normelor legale în vigoare, vă rugăm să acționați responsabil și să gestionați corect deșeurile.
Activități similare se vor derula în continuare, în scopul asigurării unui climat public civilizat.
Apreciem spiritul civic al cetățenilor și îi îndemnăm să semnaleze orice abateri de la legislația de mediu în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau prin email la adresa politia.locala@primaria-constanta.ro,” au informat reprezentanții Primăriei Constanța.

Sursă: Facebook, Primăria Constanța

 

Mai multe stiri