Sursă: Facebook, Primăria Constanța

Spațiile verzi din Parcul Tăbăcărie prind viață

,,Decorul peisagistic din Parcul Tăbăcărie este completat în aceste zile cu noi exemplare de arbori și arbuști. Aproximativ 200 de arbori din speciile arțar, arțar japonez și păr decorativ au fost plantați pe aleea spre Țara Piticilor, între Teatrul de Vară „Soveja” și intrarea în Țara Piticilor. În zona Teatrului de Vară „Soveja”, vizitatorii pot admira un evantai format din mai multe tipuri de trandafiri. În această perioadă, în Parcul Tăbăcărie se plantează peste 700 de butași de trandafiri. În continuare, se așterne pământ vegetal pentru amenajarea spațiilor verzi.
Acțiunile de plantare vin în completarea lucrărilor de infrastructură pe care le desfășoară Confort Urban. Se reabilitează traseele pietonale din parc, din proximitatea locului de joacă din Țara Piticilor și zona dinspre lac. Se montează borduri noi și pavele.
De revitalizarea spațiilor verzi se bucură și alte zone din oraș. În zona de taluz dinspre strada Termele Romane, s-au plantat 1400 de arbuști ornamentali din speciile photinia, spirea, euonymus aureus, ionicera și juniperus.
Acțiunile de plantare sunt inițiate și derulate prin grija serviciului de specialitate din cadrul Primăriei Constanța, cu respectarea condițiilor specifice de climă și sol.
Facem apel la constănţeni să protejeze plantațiile nou-înființate și în situația în care constată acte de vandalism sau de sustragere a materialului dendro-floricol să sesizeze acest lucru la numerele de telefon: 0241.550055 – Dispecerat Primăria Constanţa și 0241.484205 și 0341.922- Direcția Generală Poliția Locală,” au anunțat reprezentanții Primăriei Constanța.

Sursă: Facebook, Primăria Constanța

Mai multe stiri