Sursă: Primăria Constanța

Primarul Vergil Chițac va semna contractul de proiectare și execuție pentru construcția noului CET

,,Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac vă invită la semnarea contractului de proiectare și execuție „Sursă de producție energie utilă termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență în municipiul Constanța“ organizat în acest sens la sediul Electrocentrale Constanța, bulevardul Aurel Vlaicu, nr.123,miercuri 06.03.2024, ora 11:00.
Proiectul este unul de o importanță deosebită pentru orașul nostru, venind în completarea celor de reabilitare și modernizare a rețelei termice din municipiul Constanța“, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.
La sfârșitul anului trecut licitația pentru noul CET a fost deblocată după ce Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația referitoare la procedura de achiziție de proiectare și execuție.
„În urma respingerii de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, conform art. 61, ind. 1, din Legea nr. 101/2016, a contestației, Primăria Constanța are cale liberă pentru a stabili câștigătorul licitației privind achiziția de proiectare și execuție a noului CET. Reamintim că, deschiderea ofertelor pentru achiziția de proiectare și execuție a noului CET a fost suspendată în urma unei contestații depuse pe 06.10.2023. Același reclamant care nu a fost de acord cu procedura de achiziție de la Constanța, a depus contestație și la Arad, iar Oradea este într-o situație similară. Din cauza acestei contestații, procedura de achiziție a fost întârziată cu 3 săptămâni. Deschiderea ofertelor pentru achiziția de proiectare și execuție a noului CET va avea loc pe 30 octombrie. Proiectul, „Sursă de producție energie utilă termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență în municipiul Constanța”, depus în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență vizează reducerea nivelului de dioxid de carbon din atmosferă. Prin acest proiect se asigură construcția unei unități de producţie a energiei termice și electrice în cogenerare de înaltă eficiență în sectorul încălzirii centralizate, cu utilizarea gazului natural, cu posibilitatea viitoare de a introduce în amestec hidrogen produs din resurse regenerabile (hidrogen verde). Acesta va fi construit în curtea vechiului CET, iar capacitatea instalată în cogenerare de înaltă eficienţă pe gaz va fi de 97 MW.“, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.
Sursă: Primăria Constanța

Mai multe stiri