Sursă: Facebook, Nicolae Ionel Ciucă

Găzduirea congresului PPE este o onoare deosebită pentru România

La invitația PNL, capitala noastră găzduiește cea mai mare familie politică europeană. Sunt așteptați 13 șefi de state și de guvern, alături de peste 1500 de delegați din 44 de țări, pentru a participa la trei zile de dezbateri cruciale pentru viitorul Europei.
,,În această perioadă tensionată, ne concentrăm asupra siguranței economice, a dezvoltării și creării de locuri de muncă, dar și asupra apărării și securității europene.
Agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei ne reamintește importanța conservării păcii și a democrației, iar România va continua să fie un pilon de stabilitate democratică în Europa.
Astăzi, ne aflăm într-un moment de răscruce, iar deciziile noastre vor influența viitorul României. Prin unitate și acțiune solidară în cadrul PPE, suntem hotărâți să construim un viitor mai sigur și mai prosper pentru întreaga noastră comunitate europeană.
Le-am spus participanților la Adunarea Politică a PPE că, astăzi, se află cu toții acasă. Pentru că Europa este o mare familie, iar popularii europeni sunt acasă aici, în București. Este crucial să abordăm alegerile din acest an uniți, pentru că a învinge pericolul extremismului. Acești așa-zișii „suveraniști” urmăresc slăbirea unității europene și e nevoie de un efort comun pentru a proteja Europa, democrația, libertatea.
Pentru a avea succes în acest an electoral important, trebuie să afirmăm mai clar că obiectivele noastre servesc interesul oamenilor și al comunităților locale din toată Europa.Toate partidele membre PPE își doresc o Europă sigură, securizată, în care companiile prosperă și creează locuri de muncă bine plătite.
Popularii europeni se prezintă în alegeri cu oameni care și-au dovedit calitățile. La această Adunare Politică, Ursula von der Leyen s-a înscris în competiția pentru alegerea candidatului PPE la funcția de președinte al Comisiei Europene. Candidatura sa va fi supusă, joi, votului Congresului. Lucrările reuniunii de mâine și poimâine vor transmite întregii Europe un semnal al forței uriașe a PPE. Vom reuși în aceste alegeri pentru oameni, pentru Europa, pentru viitorul tuturor!”, a transmis președintele Senatului, președintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă.

Sursă: Facebook, Nicolae Ionel Ciucă

Mai multe stiri