Sursă: Facebook, Bogdan Huțucă

Deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța: ,,Primul CET nou din România va fi construit la Constanța”

Primul CET nou din România va fi construit la Constanța. Reușita administrației liberale condusă de Vergil Chițac este o mega premieră și vă explic de ce:
este primul proiect de CET nou din țară, conceput, depus și aprobat la finanțare.
– este primul contract de lucrări semnat pentru un obiectiv de asemenea amploare din ultimii prea mulți ani
– pentru a obține finanțarea europeană a fost nevoie de un transfer al activelor de la Ministerul Energiei la Primăria Constanța – foarte important (!) fără datoriile aferente. Din nou o premieră pe care o trec direct în dreptul echipei PNL.
– 110 milioane de euro investiții susținute din fonduri europene (PNRR), 140 de milioane de euro investiție totală
– este prima oară când Constanța are o centrală care funcționează în cogenerare: livrează și agent termic dar și energie electrică în rețea.
– un set de estimări preliminare arată un potențial de 90 de milioane de euro, venituri anuale, numai din vânzarea energiei electrice. Fondurile pot fi direcționate fie în investiții, fie în dezvoltarea unui preț cât mai redus la agentul termic. Într-o formă sau alta, banii aceștia se vor regăsi în buzunarele constănțenilor.
– refacerea infrastructurii de conducte pentru termie – finalizată în proporție de peste 60% – tot pe bani europeni, generează deja un plus la buget de cca. 10 milioane de euro/an, prin reducerea masivă a pierderilor.
– gândiți-vă cum va arăta bugetul odată cu refacerea completă a sistemului și cu un CET nou. Pun pariu că în Constanța vom plăti cel mai mic preț la gigacalorie din țară!
Constanța va fi primul oraș din România cu un sistem centralizat de termoficare nou și performant, finanțat din fonduri europene și asta până în decembrie 2025, când este termenul de finalizare pentru noul CET. Cum spuneam, un mega proiect marca administrației liberale, condusă de Vergil Chițac!,” a transmis deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța.

Sursă: Facebook, Bogdan Huțucă

Mai multe stiri