Sursă: Facebook, Marian Crușoveanu

A fost adoptat un proiect de lege prin care s-a introdus posibilitatea emiterii și utilizării biletelor de valoare și a voucherelor de vacanță, în format electronic virtual

,,În cadrul ședinței Camerei Deputaților, a fost adoptat un proiect de lege prin care am introdus posibilitatea emiterii și utilizării biletelor de valoare și a voucherelor de vacanță, în format electronic virtual.
Conform proiectului legislativ, prin “suport electronic” se înțelege orice dispozitiv fizic sau instrument virtual care poate fi utilizat de către beneficiarul său, pentru a efectua operațiuni de plată. Voucherul de vacanță pe suport electronic poate fi utilizat inclusiv pentru plata online.
În calitate de inițiator al acestui proiect legislativ, sunt de părere că digitalizarea contribuie la reducerea erorilor și a fraudelor, iar totodată facilitează, pentru beneficiari, modul în care pot utiliza aceste “hârtii de valoare”. Această modificare și completare legislativă era necesară pentru a ține pasul cu evoluția tehnologică.
Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 165/2018, privind acordarea biletelor de valoare, precum și pentru modificarea alin. (21) al art.1 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 8/2009, privind acordarea voucherelor de vacanță, a fost susținut de 62 de deputați și senatori și a fost adoptat cu majoritate de voturi în ședința de luni, 11 Martie 2024, de Camera Deputaților, aceasta având rol decizional,“ a precizat Marian Crușoveanu, deputat PNL Constanța.

Sursă: Facebook, Marian Crușoveanu

Mai multe stiri