Sursă: Facebook, Primăria Constanța

Pentru îmbunătățirea calității vieții, beneficiarii Căminului pentru persoane vârstnice au fost implicați ieri în activități de training mental

,,Adesea, vârstnicii se confruntă cu declinul cognitiv, care le afectează în mod semnificativ viața. Activitățile de stimulare cognitivă, prin care se antrenează memoria, atenția, capacitatea de concentrare contribuie seminificativ la menținerea sănătății creierului.
Odată cu trecerea anilor, se observă o limitare a sferei preocupărilor vârstnicilor, care devin din ce în ce mai pasivi și se transformă, de multe ori, în simpli observatori. De aceea, organizarea unor activități care să-i antreneze și prin care să poată socializa contribuie în mod esențial la îmbunătățirea calității vieții acestora.
Într-o atmosferă relaxantă, la un pahar de ceai, beneficiarii Căminului pentru persoane vârstnice au fost implicați ieri în activități de training mental. Au exersat astfel atenția, capacitatea de concentrare, memoria și gândirea logică.
Prin activități de acest fel, reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială îi ajută pe bunicuții de la cămin să aibă o bătrânețe frumoasă și liniștită,“ au informat reprezentanții Primăriei Constanța.

Sursă: Facebook, Primăria Constanța

Mai multe stiri