Sursă: Facebook, Vergil Chițac

Primăria Constanța a achiziționat încă 21 de autobuze electrice care vor intra treptat în circulație

,,Îmi doresc să ne aliniem la standardele orașelor europene și să facem din transportul în comun un serviciu eficient. Ținta noastră este ca într-un an și jumătate să schimbăm toată flota de autobuze cu unele ecologice.
Am mai achiziționat 21 de autobuze electrice care vor intra treptat în circulație pe traseele din Constanța.
Noile autobuze au o lungime de 11 metri, o lățime de 2 metri și jumătate și pot transporta maximum 70 de persoane. Noile autobuze vor fi introduse pe liniile 42, 5b și 3 ale CT BUS.
Autobuzele electrice răspund standardelor europene de transport persoane și oferă un nivel optim de confort. Ele sunt dotate cu aer condiționat, prize pentru încărcarea telefoanelor mobile, rampă pentru persoanele cu dizabilități, dar și sisteme de siguranță de ultimă generație.
Valoarea contractului este de peste 40 de milioane de lei.
Utilizarea transportului în comun poate avea un impact semnificativ în diminuarea poluării, cu atât mai mult atunci când vorbim de autovehicule electrice, care contribuie la un mediu cu mai puține noxe și emisii de CO2.
Îi încurajez pe cetățeni să profite de aceste noi autobuze și să opteze mai des pentru transportul în comun, pentru a sprijini eforturile noastre de a proteja mediul înconjurător și de a decongestiona traficul!”, a transmis, Vergil Chițac, primarul Municipiului Constanța.

Sursă: Facebook, Vergil Chițac

Mai multe stiri