Sursă: Facebook, Primăria Techirghiol

Vechiul sediu al Primăriei Techirghiol se află în plin proces de reabilitare

De peste o lună, se lucrează intens la reabilitarea vechiului sediu al Primăriei din Techirghiol. Lucrările sunt realizate cu bani europeni, în cadrul proiectului „Reabilitare, anvelopare și consolidare imobil Primărie Oraș Techirghiol”.

Clădirea, veche de peste 100 de ani, a purtat, în trecut numele de Vila Păpușica, insă, prezenta numeroase probleme în ceea ce privește partea de structură, având un grad mare de risc seismic.

„Proiectul este finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență și are o valoare de peste 6,5 milioane de lei. Ne dorim ca, după finalizarea lucrărilor, Orașul Techirghiol să aibă un sediu administrativ adecvat pentru orașul nostru, unde cetățenii să găsească toate serviciile publice”, a anunțat Iulian Soceanu, primarul orașului Techirghiol.
Prin acest proiect, clădirea va fi complet reabilitată și anvelopată, cu schimbarea finisajelor interioare și exterioare, creându-se, astfel, un un obiect de arhitectură cu impact vizual și estetic, prin folosirea finisajelor moderne, dar cu păstrarea elementelor de arhitectură inițiale, și adaptată la nevoile persoanelor cu dizabilități.
La interior, toate încăperile existente vor fi complet modernizate, prin înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie performantă din punct de vedere energetic.
La exterior, lângă clădirea reabilitată va fi montată o stație de încărcare, ce va deservi două mașini electrice. De asemenea, vor fi refăcute trotuarele din proximitatea clădirii și vor fi montate sisteme noi de colectare a apelor meteorice.


Sursă: Facebook, Primăria Techirghiol

Mai multe stiri