Sursa foto: Liviu-Cristian Negoiță

Grădinița nr.5 din Cernavoda va fi reabilitată energetic cu finanțare de la Administrația Fondului pentru Mediu

Începutul anului 2023 vine cu o altă veste bună pentru cernavodeni! Perseverența și implicarea conducerii administrației publice locale au fost încă o dată răsplătite cu succes, obținând o nouă finanțare pentru dezvoltarea și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.
,,Printre solicitanții ale căror cereri de finanțare au fost aprobate de către AFM în data de 28.12.2022 se află și Orașul Cernavoda, care va primi 100% din suma solicitată prin ,,Programul privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice” derulat de Administrația Fondului pentru Mediu, pentru reabilitarea energetică a Grădiniței nr 5 din localitate.
Suma propusă pentru finanțare de Administratia Publică Locală și aprobată de AFM este de 5.623.479,71 lei cu TVA inclus”, a anunțat primarul Liviu Cristian Negoiță.
,,De menționat este faptul că și alte instituții de învățământ din Cernavoda au fost reabilitate anterior anului 2022 prin alte programe guvernamentale sau cu finanțare de la bugetul local”, a concluzionat edilul orașului Cernavoda.
,,Programul privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice” are drept scop îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin scăderea consumului anual de energie primară.

Mai multe stiri