Viceprimarul Ionuț Rusu a participat la evenimentul ,,Future Summit Constanța” gazduit de Universitatea Ovidius

Universitatea Ovidius a găzduit astăzi ,,Future Summit Constanța”. În cadrul acestui eveniment organizatorii și-au propus să aducă împreună comunitatea locală: antreprenori, investitori, reprezentanți ai autorității publice locale si oameni de cultură, care să regândească viitorul orașului nostru dintr-o perspectivă a sustenabilității și inovațiilor tehnologice.

La eveniment a participat si viceprimarul municipiului Constanta, Ionuț Rusu alături de Ciprian Stănescu, Președinte, Social Innovation Solutions, Lara Tassan Zanin, Șefa Reprezentanței Grupului Băncii Europene de Investiții în România, Alexandru Bobe, Prorector – Universitatea Ovidius, Magda Bei, CEO Graphtec Design.

Au fost dezbătute teme precum viitorul competențelor, sustenabilitatea și noile tehnologii.

,,În general, orașul inteligent presupune îmbinarea celor trei elemente: oameni inteligenți, tehnologie inteligentă și colaborare inteligentă. În acest sens, nivelul de „inteligență” al unui oraș este determinat de modul în care acesta poate atrage și mobiliza capitalul uman prin utilizarea tehnologiei informației și comunicațiilor. Prin colaborarea între diferite domenii și sectoare, atât din mediul public cât și din cel privat sperăm să dezvoltăm soluții viabile și sustenabile pentru Constanța care să genereze schimbări pozitive în societate și în economie. “, a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionut Rusu.

În cadrul acestui eveniment s-au punctat și teme de viitor și tehnologie precum ,,Viitorul muncii și al competențelor”,” Inteligența artificială și noile tehnologii în viețile noastre de zi cu zi”, “Constanța, oraș sustenabil și pregătit de viitor”.

 

Sursă: Facebook, Primăria Constanța.

Mai multe stiri