Comuna Lipnița a obținut finanțare prin PNRR pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a patru școli

Printre localitățile care au obținut finanțare pentru dotarea unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe se numără și comuna Lipnița.
Administrația locală a depus cererea de finanțare prin PNRR, Componenta C 15 – Educație, pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a patru instituții de învățământ și a obținut 84,8 puncte.
Valoarea proiectul este de aproximativ 800.000 de lei plus TVA.
Proiectul vizează dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale, în funcție de necesități, ale fiecăreia dintre unitățile de învățământ din localitățile Lipnița, Coslugea, Calnia și Carvăn.
În școala din Lipnița vor fi modernizate patru săli de clasă și va fi înființat un laborator de informatică, în școala din Coșlugea – tot patru săli de clasă vor fi modernizate și se va înființa un laborator de științe.
Școala din Calnia va avea două săli de clasă modernizate și o clasă va fi transformată în sală de sport, în timp ce în școala din Carvăn vor fi modernizate două săli de clasă.
Investiția se va adresa unui număr de aproximativ 300 de elevi, în toate unitățile școlare.

Mai multe stiri