Sursă: Facebook Primăria orașului Murfatlar.

Au demarat lucrările de înregistrare sistematică de cadastru și carte funciară în orașul Murfatlar

Administrația locală aduce la cunoștința cetățenilor, deținători de imobile, terenuri extravilane la nivelul orașului Murfatlar și al satului Siminoc, că sunt demarate lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor, având ca scop înregistrarea gratuită a acestora în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.
,,Lucrările sunt finanțate prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023 privind înregistrarea tuturor proprietăților din România. Harta cu dispunerea sectoarelor cadastrale poate fi consultată pe site-ul primăriei,” au transmis reprezentanții Primăriei Murfatlar.

La nivelul Primăriei orașului Murfatlar s-a organizat un punct de informare și de colectare a documentelor juridice, unde cetăţenii, societățile comerciale, alte persoane interesate pot aduce documentele de proprietate asupra imobilelor pe care le dețin și unde pot solicita explicaţii suplimentare necesare realizării lucrărilor de cadastru. Punctul de informare este la sediul Primăriei orașului Murfatlar
Biroul Registrul Agricol.

De asemenea, regulat se organizează, împreună cu firma autorizată care realizează lucrările, întâlniri de informare cu cetăţenii. Măsurătorile topografice se vor efectua etapizat, pe sectoare cadastrale, după un program stabilit care va fi comunicat în prealabil.
,,Pentru buna desfășurare a lucrărilor este importantă colaborarea cetățenilor cu reprezentanții primăriei și ai firmei executante în scopul:
– permiterii accesului în proprietăți pentru realizarea măsurătorilor topografice
– identificării limitelor imobilelor împreună cu echipele care realizează lucrările de specialitate
– prezentării și colectării actelor juridice referitoare la imobile,” au informat reprezentanții Primăriei orașului Murfatlar.

Mai multe stiri