Sursă: Primăria Constanța

Lucrările de modernizare a infrastructurii pietonale acoperă tot mai multe zone din oraș

Primăria Municipiului Constanța continuă să îmbunătățească condițiile de acces pietonal în cartierele orașului. Echipele Confort Urban intervin săptămâna aceasta asupra părții pietonale în următoarele zone:

•Pe strada Mugurului din cartierul Km 5 sunt recondiționate trotuarele. Au fost decapate suprafețele pietonale, s-au înlocuit bordurile, terenul a fost stabilizat prin așternerea de piatră, urmând a fi turnat un nou strat de asfalt destinat traficului pietonal.

•Pe strada Ciprian Porumbescu din cartierul Faleză Nord se lucrează la refacerea trotuarelor. Au fost decopertate total trotuarele, s-au înlocuit bordurile cu unele noi și a fost stabilizat terenul pentru a se putea așterne noul strat de asfalt. Au fost construite casete pentru spații verzi în care vor fi plantați arbori la toamnă.

• Pe strada Sublocotenent Gheorghe Economu din cartierul Faleză Nord, pe sectorul delimitat de strada Unirii și bulevardul Mamaia, au loc ample lucrări de reconfigurare a trotuarelor. Se montează borduri noi, iar suprafețele trotuarelor sunt consolidate prin așternerea unui strat de piatră. Vor fi recondiționate trotuarele cu un strat nou de asfalt destinat traficului pietonal și vor fi construite casete pentru spații verzi în care vor fi plantați arbori și arbuști ornamentali.

• În cartierul Coiciu, pe strada Fulgerului, se intervine asupra suprafețelor pietonale. După ce au fost decapate total trotuarele, terenul este consolidat și sunt înlocuite vechile borduri deteriorate. Și aici au fost construite casete pentru spații verzi.

• Pe bulevardul Mamaia, se lucrează la reamenajarea suprafeței pietonale pe tronsonul cuprins între strada Soveja, strada Zorelelor și sensul giratoriu de la Pescărie. Se reconfigurează acest tronson prin refacerea scuarului median, se refac trotuarele prin, înlocuirea bordurilor, se construiesc pistele pentru biciclete, se montează pavele noi și sunt amenajate casete pentru spații verzi.

• Și pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu se refac aleile de acces în scările blocurilor, precum și cele dintre blocuri. Se montează pavele și borduri noi, după ce trotuarele au fost decopertate și consolidate cu piatră.

,,Facem din nou apel către conducătorii auto să nu parcheze mașinile în zonele în care se efectuează lucrări, pentru a nu îngreuna accesul utilajelor,” transmit reprezentanții Primăriei Constanța.

Sursă: Primăria Constanța

Mai multe stiri