Sursă: Facebook Primăria Constanța

Săptămâna Mondială a Inimii va fi marcată la Constanța cu „Promenada Inimilor”

Cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii, și anul acesta, la Constanța, se organizează „Promenada Inimilor”, program care prevede amenajarea unui traseu accesibil tuturor. Invităm toți constanțenii să ni se alăture, la o plimbare în grup, sâmbătă, 30 septembrie 2023, de la ora 14:00.
,,Trebuie să păstrăm un stil de viață cât mai sănătos, iar activitatea fizică, cel puțin 30 de minute pe zi, este cel mai bun mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare.
,,La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune Dan Gaiţă – profesor de cardiologie.
Locul de amplasare al cortului este Piața Ovidiu, iar traseul va avea o lungime de aprox. 2 km (Piata Ovidiu, Cazino, Portul turistic Tomis, Piata Ovidiu).
La jumătatea traseului, în fața statui lui Mihai Eminescu de pe faleza Cazinoului, trecătorii pot admira un moment de tango, cu participarea Școli Villa de Tango și a dansatorilor din Constanța.
,,Promenada Inimilor” este organizată de Clubul Rotary Cetatea Tomis Constanța împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii, cu sprijinul Primăriei Constanța,” au anunțat reprezentanții Primăriei Constanța.

Sursă: Facebook Primăria Constanța

Mai multe stiri