Sursă: Facebook Primăria Constanța

,,Ziua Internațională a Educației” va fi marcată la Constanța printr-un concurs de șah destinat elevilor

,,Ziua Internațională a Educației” va fi marcată anul acesta la Constanța printr-un concurs de șah destinat elevilor din școlile municipiului Constanța.
Joi, 5 octombrie, la Palatul Copiilor Constanța, se va desfășura a doua etapă a proiectului “Șah în școală 2023”, proiect promovat de Asociația Județeană de Șah în parteneriat cu Inspectoratul Școlar, Direcția Județeană de Tineret și Sport, Palatul Copiilor Constanța și finanțat de Primăria Municipiului Constanța.
,,Afluența mare de elevi la etapa din 23 septembrie a proiectului “Șah în școală” a demonstrat încă o dată popularitatea foarte mare a șahului în rândul elevilor. Concursul se adresează copiilor care, conștientizând beneficiile șahului asupra dezvoltării lor generale, au ales să învețe și să practice acest sport într-un mod organizat.
Aproximativ 100 de elevi din învățământul preuniversitar, se vor înfrunta pe parcursul a cinci runde, la timpul de joc de 5 min. + 5 sec. de fiecare jucător, între orele 10.00 – 13.00. Aceștia vor fi împărțiți în cinci grupe: U08, U10, U12, U14 și U18, cu clasamente separate fete și băieți.
Înscrierile se mai pot face la adresa de e-mail iclaudiub@gmail.com până marți, 3 octombrie. În momentul în care numărul celor înscriși depășește capacitatea sălii de 100 jucători, acestea se vor sista,” au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Sursă: Facebook Primăria Constanța

Mai multe stiri