Sursă: Facebook, Primăria Constanța

Municipalitatea continuă lucrările de amenajare a spațiilor și aleilor din jurul blocurilor

,,Dacă inițial au dat culoare orașului și au făcut ca locuitul la bloc să fie cât mai plăcut, jardinierele din jurul blocurilor au devenit în timp o rușine pentru locatari. Și asta doar pentru că foarte mulți ani la rând nu s-a intervenit deloc pentru întreținerea lor, iar timpul și-a lăsat amprenta.

Acum, după ce au început să fie reabilitate, odată cu modernizarea marilor bulevarde, orașul își schimbă aspectul renunțând la haina gri și ponsită. Și nu se reabilitează doar jardinierele, ci și zidurile de susținere a spațiului verde, scările și rampele pentru persoanele cu dizabilități, platformele și aleile de acces către blocuri din diferite zone ale orașului.

După ce au fost finalizate lucrările din zona ICIL și Mircea de Bătrân, echipele de muncitori s-au mutat în zona intersecțiilor Dacia și Trocadero. Și aici, la fel ca și în celelalte zone, se îndepărtează zidăria veche și elementele decorative și sunt înlocuite cu altele noi. Se montează cofraje în care se toarnă beton acolo unde este cazul, iar spațiile reconstruite se tencuiesc și se vopsesc sau decorează în așa fel încât zona să fie înfrumusețată. Aleile de acces către blocuri sunt betonate și se montează pavele, la fel ca și pe platforme.

Astfel de lucrări vor continua până când toate aceste amenajări, acum prăfuite, vor prinde culoare și vor înfrumuseța din nou orașul,” au anunțat reprezentanții Primăriei Constanța.

Sursă: Facebook, Primăria Constanța

Mai multe stiri