Sursă: Facebook, Primăria Constanța

14 insule ecologice digitalizate pentru colectarea separată a deșeurilor sunt deja funcționale în municipiul Constanța

,,Încă de anul trecut, în municipiul Constanța sunt funcționale 14 insule ecologice digitalizate pentru colectarea separată a deșeurilor. Ecoinsulele amplasate funcționează pe baza unei cartele GSM, ceea ce împiedică depozitarea deșeurilor în alte locuri decât cele special amenajate. Fiecare cetățean ar trebui să fie conștient de necesitatea colectării separate și de utilizarea corectă a acestor dispozitive.
Insulele ecologice dispun de containere pentru colectarea deșeurilor pentru toate fracțiile: biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton. Datele sunt agregate și utilizate într-un sistem de monitorizare și raportare. Printre avantajele acestor dispozitive se numără eliminarea în mare proporţie a mirosurilor neplăcute, a vandalizării și a aspectului inestetic pe care actualele platforme îl au. Platformele de colectare selectivă a deșeurilor reprezintă soluția ideală pentru problema gunoiului din comunități, mai ales în zonele turistice și în centrul orașelor.
Primăria Constanța continuă modernizarea sistemului de colectare a deșeurilor. Până la sfârșitul acestui an, încă 275 de eco-insule vor completa infrastructura necesară pentru colectarea separată a deșeurilor. Procedura de achiziție este în desfășurare și este derulată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor,” au anunțat reprezentanții Primăriei municipiului Constanța.

Sursă: Facebook, Primăria Constanța

Mai multe stiri