Sursă: Facebook, Vergil Chițac

Primarul Vergil Chițac explică de ce în municipiul Constanța au fost începute simultan mai multe proiecte de anvergură

,,Deși am mai discutat aici despre acest subiect, încă mi se mai aduc reproșuri în ceea ce privește numărul proiectelor începute simultan și cum au afectat acestea nivelul de confort al cetățenilor.
Defecțiunile la sistemul de termoficare, care generau nemulțumiri și nenumărate sesizări, au afectat bulevardele din cauza reparațiilor continue. Media intervențiilor la rețeaua termică în anul 2020 a fost de 2,5 intervenții pe zi! Aspectul bulevardelor era proba multor ani de indiferență și cârpeli. Orașul avea spații nevalorificate în privința cărora nu s-a luat niciodată inițiativă. Această situație era departe de a fi un confort pentru constănțeni.
Cât despre varietatea de proiecte care erau în stadiu de proiect sau doar pe câte o listă din primărie, pe care fie le-am început și terminat, fie sunt în derulare, a trebuit să le abordez pe toate deodată. Nu aș fi fost nevoit să le demarez simultan, dacă lucrurile ar fi fost făcute la timpul lor. Dar nu mai era timp de pierdut. Ar fi fost mai simplu să lucrăm la un oraș pentru care s-a arătat un interes constant, însă, pentru că nu a fostul cazul, m-am gândit că aceste proiecte pur și simplu nu mai suportau amânare.
Au fost trei proiecte care s-au suprapus: schimbarea tubulaturii de apă și canalizare, lucrările la rețeaua de termie și reabilitarea marilor bulevarde. Procesul de asfaltare nu s-ar fi întins pe o perioadă atât de lungă de timp, dacă nu ar fi existat această suprapunere.
În momentul de față, orașul se află într-un amplu proces de modernizare și ar trebui să ne bucure acest aspect. E semn al implicării active.
Pe acest lucru ar trebui să ne axăm – cum să lucrăm împreună pentru a avea un oraș exact așa cum ni-l dorim,” a transmis primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.

Sursă: Facebook, Vergil Chițac

Mai multe stiri