Sursă: Facebook, Primăria Constanța

Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului (WAAD) va fi marcată la Constanța, printr-o serie de evenimente din seria ,,Campania Music for Autism”

În fiecare an, pe data de 2 aprilie este marcată Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului (WAAD) cu scopul de a sublinia necesitatea de a contribui la creșterea nivelului de informare privind această problemă de sănătate, a simptomelor și manifestărilor ei astfel încât persoanele care suferă de autism să fie integrate în sistemul educațional și social.

Campania Music for Autism va marca această zi prin realizarea unei expoziții unice – Silent Art for Autism: Viziune Fotografică Asupra Unei Lumi Unice, marți 2 aprilie, ora 15:00 în cadrul Muzeului de Artă.

Această expoziție îndrăznește să aducă în prim-plan viziunea unică și sensibilitatea artistică a copiilor cu autism, oferind privitorilor o incursiune captivantă în lumea lor interioară. Fiecare fotografie este o mărturie a modului în care acești copii percep și interacționează cu mediul înconjurător, aducând în lumină nuanțe și detalii adesea trecute cu vederea de ceilalți.

Veți vedea:

  • Texturi și Detalii: Fotografiile surprind adesea detaliile minore ale obiectelor sau ale mediului înconjurător, evidențiind sensibilitatea lor la texturi și modele.
  • Culori și Contrast: Expresia creativă se manifestă și prin alegerile de culori și contrast, oferind o perspectivă unică asupra preferințelor vizuale ale copiilor cu autism.
  • Comunicare Nonverbală: Fotografiile pot fi o formă de comunicare nonverbală puternică, oferind o fereastră către lumea interioară a copiilor cu autism și modul în care ei văd și simt lumea.
  • Perspective Unice: Unele fotografii pot surprinde unghiuri neobișnuite sau perspective neașteptate, reflectând modul în care acești copii se apropie de lumea din jurul lor.

Scopul Expoziției: Această expoziție nu doar aduce în atenție talentul artistic al copiilor cu autism, dar și încurajează empatia și înțelegerea față de experiența lor unică. Copiii implicați în proiect sunt beneficiari ai Centrelor Școlare pentru Educație Incluzivă din județul Constanța,” au anunțat reprezentanții Primăriei Constanța.

Sursă: Facebook, Primăria Constanța

 

Mai multe stiri