Sursă: Facebook, Vergil Chițac

Lucrările de modernizare pe strada Dafinului din cartierul Anadalchioi au fost finalizate!

,,Au fost amenajate patru parcări în zona blocurilor 39, 41, 43 și 45, pe terenurile asupra cărora nu s-a intervenit deloc în ultimii 30 de ani și pe cele eliberate de garaje. Astfel, locuitorii din această zonă au la dispoziție 58 de noi locuri de parcare.
Au fost montate borduri noi, iar terenul a fost stabilizat prin așternerea unui strat de piatră peste care s-a turnat asfalt destinat traficului pietonal.
În același timp, aleile de acces către scările de bloc și trotuarele au fost recondiționate cu asfalt și au fost înlocuite bordurile. La nivelul părții carosabile a fost stabilizat terenul prin așternerea a două straturi de piatră compactată peste care au fost turnate două straturi de asfalt. La final au fost realizate marcajele rutiere și au fost montate indicatoare rutiere.
Spațiile dintre blocuri sunt reconfigurate constant pentru a crea noi locuri de parcare.
Vom continua genul acesta de proiecte de regenerare urbană și în alte cartiere, astfel încât să reabilităm constant și uniform tot orașul. Din păcate, avem foarte mult de lucru, și asta pentru că străzile, aleile, parcările și spațiile verzi din interiorul cartierelor Constanței au fost lăsate la voia întâmplării.
În acest moment, sunt în curs de amenajare noi locuri de parcare pe aleea Albatrosului din cartierul CET și pe strada Soveja, în zona delimitată de blocurile O1, O2 și O6,” a anunțat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Sursă: Facebook, Vergil Chițac

Mai multe stiri